KELAB bola sepak dan pemenang Piala Malaysia, Johor Darul Ta’zim (JDT) akan memberikan duit hadiah kemenangan kejohanan tersebut kepada mangsa banjir Pulau Pinang.

Perkara tersebut diumumkan oleh Presiden JDT, Tunku Tun Aminah Binti Sultan Ibrahim melalui laman Facebook Johor Southern Tigers.

“Menjunjung titah DYAM Tunku Mahkota Johor, antara polisi Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) adalah untuk memberi bantuan dan sumbangan kepada yang memerlukan sepertimana sebelum ini kepada mangsa bencana banjir di Pahang dan Kelantan serta mangsa bencana gempa bumi di Sabah.

“Banyak bantuan yang telah kami berikan kepada kerajaan negeri dan JDT akan terus melakukan perkara yang sama. Kelab JDT dan para pemain telah membuat keputusan untuk memberi duit kemenangan Piala Malaysia yang kami menangi kepada mangsa bencana banjir di Pulau Pinang,” kata kenyataan di laman JST.

Pengumuman tersebut yang dibuat sejam lalu nyata menarik sorakan peminat bola sepak tanah air di Facebook, termasuk dari Pulau Pinang.

“#MassiveRespect dari peminat di Pulau Pinang,” kata Aidi.

“Terima kasih banyak-banyak kepada keluarga kerabat, dan doakan Pulau Pinang,” kata Eric.